R&D Engineer Solutions

Bekina NV, gelegen in Kluisbergen, bouwt sedert 1962 als familiebedrijf aan innovatieve, kwalitatieve producten die wereldwijd terug te vinden zijn in diverse nichemarkten. Je kent misschien wel een landbouwer die laarzen van Bekina Boots draagt. Geniet je van een goede nachtrust, dan is de kans groot dat je op een lattenbodem met veerelementen van Bekina Indurub slaapt. Rijd je door een tunnel, dan is die misschien wel waterdicht gemaakt met de water opzwelbare afdichtingen van Bekina Compounds. Met zijn 4 afdelingen (Boots, Indurub, Compounds en BeSealed) die samen meer dan €30 miljoen omzet genereren en 110 medewerkers vormt Bekina een innovatieve bedrijvengroep die klaar staat voor de toekomst.

Als R&D Engineer Solutions ben je verantwoordelijk voor:

  • Het ontwikkelen van nieuwe B-to-B klantoplossingen en het verbeteren van bestaande producten op het vlak van rubbers en thermoplastische elastomeren.
  • Samen met je collega’s van het labo formuleer en meng je rubbers, analyseer en meet je producteigenschappen en via een techniek van spuitgieten of extrusie ontwikkel je nieuwe toepassingen.
  • Je volgt de verschillende R&D-projecten op vanaf concept tot en met de marktimplementatie. Je staat in voor onderzoek en begeleidt de klant van A tot Z tijdens de fase van ontwikkeling en testing. In overleg met de technische dienst en productie bereid je de serieproductie voor.
  • Je documenteert de uitgevoerde werken, staat in voor de borging van de opgedane kennis en zorgt voor interne kennisdeling.
  • Je houdt voeling met de markt en via beurzen en onderzoeksinstellingen blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste technologische evoluties binnen jouw expertisedomein.
  • Je krijgt de nodige autonomie en rapporteert aan de SDE Manager (Sustainability, Development & Engineering Manager).
Jouw job
  • Je genoot een universitaire opleiding in een chemische of technische richting en hebt minstens 5 jaar ervaring in een ontwikkelingsafdeling en/of wetenschappelijk/toegepast onderzoek.
  • Een ruime technische kennis en expertise zijn onontbeerlijk voor deze functie. Meer specifiek verwachten we een goede kennis van polymeren én een grote interesse in rubber.
  • Je bent goed gestructureerd, onderzoeks- en actiegericht en beschikt over goede projectmanagement skills.
  • Verder beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden die je in staat stellen complexe informatie te vertalen naar interne en externe stakeholders.

Wij bieden je een gevarieerde functie met veel verantwoordelijkheid en verdere ontwikkelingsmogelijkheden. Naast flexibele arbeidsvoorwaarden en 32 dagen verlof (20BV + 12 ADV dagen) bieden wij een markconform salaris aan, volgens je ervaring en competenties aangevuld met maaltijdcheques en andere extralegale voordelen.

machine operator

Wil jij een functie als spilfiguur opnemen in dit productiebedrijf met internationale oriëntatie?

Overtuig ons in je motivatiebrief met bijgevoegd CV (in pdf formaat) van je
kwaliteiten en gedrevenheid.

Solliciteer nu