Bekina NV, gelegen in Kluisbergen, bouwt sedert 1962 als familiebedrijf aan innovatieve, kwalitatieve producten die wereldwijd terug te vinden zijn in diverse nichemarkten. Je kent misschien wel een landbouwer die laarzen van Bekina Boots draagt. Geniet je van een goede nachtrust, dan is de kans groot dat je op een lattenbodem met veerelementen van Bekina Indurub slaapt. Rijd je door een tunnel, dan is die misschien wel waterdicht gemaakt met de water opzwelbare afdichtingen van Bekina Compounds. Met zijn 4 afdelingen (Boots, Indurub, Compounds en BeSealed) die samen meer dan €38 miljoen omzet genereren en 110 medewerkers vormt Bekina een innovatieve bedrijvengroep die klaar staat voor de toekomst.

In het kader van hun groei en de verdere uitbouw van hun kenniscentrum wenst Bekina het team te versterken met (m/v):

2 R&D ENGINEERS

Hands-on Ingenieurs met een chemische opleiding

Als R&D Engineer ben je verantwoordelijk voor:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en co-creëren van klant specifieke oplossingen, dit ofwel voor hun segment van de polyurethane veiligheidslaarzen ofwel voor hun producten op het vlak van rubbers en thermoplastische elastomeren.
 • Je coördineert verschillende R&D-projecten van concept tot en met de marktimplementatie, inclusief de nodige begeleiding richting de klant. De focus van de projecten ligt op productontwikkeling, materiaalonderzoek, duurzaamheidsontwikkeling en procesoptimalisatie.
 • Vanuit je hands-on ingesteldheid pluis je vraagstukken uit, neem je de input van interne en externe stakeholders mee, weet je zaken in gang te zetten en in te spelen op de behoeftes van klanten. Je bent de owner van je project, leidt alles in goede banen en behoudt het overzicht.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van het labo voor het testen, analyseren en formuleren van producteigenschappen. Je documenteert de uitgevoerde werken, staat in voor de borging van de opgedane kennis en zorgt voor interne kennisdeling.
 • Je houdt voeling met de markt en via beurzen en onderzoeksinstellingen blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste technologische evoluties binnen jouw expertisedomein.
 • Je krijgt de nodige begeleiding om expertise op te bouwen en om je verder te ontwikkelen en rapporteert rechtstreeks aan de SDE Director (Sustainability, Development & Engineering Director).
Jouw job
 • Je hebt een master in een chemische richting en toont een sterke interesse voor innovatie en ontwikkeling in een productie-omgeving. Een passie voor duurzaamheid mag niet ontbreken in een familiebedrijf waar duurzaam ondernemen in het bloed zit.
 • Je bent intellectueel nieuwsgierig en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent onderzoeks- en actiegericht en beschikt over goede projectmanagement skills.
 • Verder beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden die je in staat stellen complexe informatie te vertalen naar interne en externe stakeholder.
 • Je zin voor initiatief en doorzettingsvermogen stellen je in staat om vernieuwing uit te dragen doorheen de organisatie.
 • Je hebt een rationeel-kritisch beoordelingsvermogen en denkt probleemoplossend met oog voor kwaliteit en detail.
 • Je hebt een goede kennis van het Engels. Kennis van een extra taal is mooi meegenomen.
Jouw job
 • Een grote uitdaging eigen aan deze sleutelfunctie en de technische uitdaging van de organisatie, waar je intern én bij klanten het verschil kan maken.
 • Je komt terecht in een boeiende omgeving met een no-nonsense, innovatieve en dynamische bedrijfscultuur. Je maakt deel uit van een topbedrijf, wereldwijd actief in een boeiende nichemarkt die constant in ontwikkeling is.
 • Je kan rekenen op een grondige opleiding en begeleiding om je vertrouwd te maken met hun productengamma en hun manier van werken.
machine operator

Wil jij een functie als spilfiguur opnemen in dit productiebedrijf met internationale oriëntatie?

Overtuig ons in je motivatiebrief met bijgevoegd CV (in pdf formaat) van je
kwaliteiten en gedrevenheid.

Solliciteer nu