Bekina, gelegen in Kluisbergen, bouwt sedert 1962 als familiebedrijf aan innovatieve, kwalitatieve producten die wereldwijd terug te vinden zijn in diverse nichemarkten. Met zijn 4 afdelingen (Boots, Indurub, Compounds en BeSealed) die samen meer dan €40 miljoen omzet genereren en 125 medewerkers vormt Bekina een innovatieve bedrijvengroep die klaar staat voor de toekomst.

Bekina Indurub is gespecialiseerd in de productie van spuitgietonderdelen, zowel in monomateriaal als bi-injectie. Met de modernste en meest geautomatiseerde spuitgietmachines ontwikkelt en produceert zij een breed gamma kunststofproducten voor diverse toepassingen. Voor de verdere ondersteuning en uitbouw van de productie-omgeving gaan we op zoek naar een:

Process & Project Engineer

Het verder in kaart brengen en optimaliseren van de processen in onze productieomgeving door te streven naar een zo hoog mogelijke OEE (Overall Equipment Effectiveness). Hierbij breng je de huidige processen in kaart en stel je optimalisatie-trajecten voor op basis van experimenten en analyses met als doel het verhogen van de machine-efficiëntie en de productiekwaliteit.

Je zorgt voor de implementatie van aangepaste werkwijzes conform de geldende normeringen (ISO,…), standaarden (oa. 5S) en de eisen van de klant. Je geeft daarbij training en opleiding aan de medewerkers en bewaakt de toepassing van de vooropgestelde procedures en processen. Hierbij hou je ook de kwaliteit en de veiligheid in het oog.

Je begeleidt ontwikkelingen van klantenvraag tot afgewerkt product en zorgt daarbij voor overleg tussen productie en andere afdelingen (sales, R&D, Supply chain,… ).  Je vertaalt nieuwe opdrachten naar adequate projectwerking (matrijsdesign via CFD, keuze juiste materialen en leveranciers, proefruns, levering en transport).

Je houdt toezicht op de productieplanning, de correcte vertaling van deze planning naar SAP en op het correct beheer van masterdata.

Je rapporteert aan de SDE Director.

Jouw job
  • Diploma Bachelor of Master in industriële wetenschappen, bij voorkeur in elektromechanica, procestechnologie, automatisatie, manufacturing engineering, kunststoftechnieken… en minimaal 5 jaar relevante beroepservaring;
  • Je hebt een solide (basis-) kennis van spuitgieten, extrusie en/ matrijsontwikkeling;
  • Je kan goed plannen, organiseren en prioriteiten stellen. Je communiceert vlot naar klanten, collega’s en leveranciers.
  • Goede kennis MS Office en SAP.
  • Je spreekt en schrijft vlot in Nederlands en Engels. Je kan je daarnaast ook voldoende uitdrukken in het Frans.
  • Naast flexibele arbeidsvoorwaarden en 32 dagen verlof (20 + 12 ADV) bieden wij een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met jouw ervaring en achtergrond, aangevuld met een gsm, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, mogelijkheden tot telewerk en een CAO90 bonusregeling.
  • Op termijn zien we jou doorgroeien naar productiemanager of process engineer voor verschillende afdelingen.
machine operator

Overtuig ons in je motivatiebrief met bijgevoegd CV (in pdf formaat) van je
kwaliteiten en gedrevenheid.

Solliciteer vandaag nog!