Bekina, gelegen in Kluisbergen, bouwt sedert 1962 als familiebedrijf aan innovatieve, kwalitatieve producten die wereldwijd terug te vinden zijn in diverse nichemarkten. Je kent misschien wel een landbouwer die laarzen van Bekina Boots draagt. Geniet je van een goede nachtrust, dan is de kans groot dat je op een lattenbodem met veerelementen van Bekina Indurub slaapt. Rijd je door een tunnel, dan is die misschien wel waterdicht gemaakt met de water opzwelbare afdichtingen van BeSealed. Met 120 medewerkers over de 4 business units (Boots, Indurub, Compounds en BeSealed) genereren we samen jaarlijks meer dan €40 miljoen omzet Een gedreven en innovatieve bedrijvengroep binnen de rubber en kunststofsector die klaar staat voor de toekomst.

Voor onze business unit BeSealed gaat de Bekina bedrijvengroep op zoek naar een  :

International Sales Manager

Jij bent verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten wereldwijd van onze business unit Besealed.  Je prospecteert gericht binnen de wereld van de bouw en de betonconstructies waar waterafdichting cruciaal is en gaat daarbij op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden met distributeurs met wie je strategische partnerships uitbouwt.

Bestaande klanten worden nauw opgevolgd en geadviseerd over welke producten zij het best kunnen aankopen.  Je detecteert behoeftes in de markt en samen met het eigen R&D departement weet je deze te vertalen naar nieuwe producten. Ook technische vragen kan je beantwoorden, waar nodig bijgestaan door de collega’s van R&D.

Als een echte Besealed Ambassadeur werk je actief aan de verhoging van ons merk en naambekendheid door middel van beursbezoeken, aanwezigheid op sectorfora, gerichte marketingacties en dergelijke meer.

De functie is een combinatie van farming en hunting en dit zowel binnen als buiten Europa. In de regio’s Latam en Afrika ligt er nog veel groeipotentieel en dient de commerciële strategie mede door jou bepaald te worden.

Je vormt als inspirerende collega een tandem met de collega’s van internal sales en werkt gezamenlijke commerciële acties uit.  Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

Jouw job
  • Je genoot een hogere opleiding en koppelt deze aan een eerste succesvolle internationale verkoopervaring, bij voorkeur in een B2B omgeving.
  • Belangrijker echter dan je opleiding is je persoonlijkheid die getypeerd wordt door doorzettingsvermogen, ondernemingszin, leergierigheid en actiegerichtheid.
  • Je weet rationele inzichten te koppelen aan de emotionele verkoop: je houdt ervan om een langetermijnrelatie op te bouwen met je klanten. Je streeft naar de nodige commerciëelstrategische evenwichten binnen de respectieve markten.
  • Je hebt voeling met de bouwsector, bouwtechnisch/industriëel inzicht is een extra troef.
  • Je bent bereid om frequent te reizen naar het buitenland met oa. beurzen in Las Vegas en Dubai.
  • Je bent vlot drietalig ( Nederlands, Frans en Engels) geschreven en gesproken. Kennis van andere talen is een extra toef.
  • Bekina is een familiale gediversifieerde bedrijvengroep waar intrapreneurship en innovatie voorop staan en waar jij het verschil kan maken.
  • Een autonome en gevarieerde functie met impact en ruime verantwoordelijkheden binnen een familiaal groeibedrijf met een sterke wereldwijde reputatie.
  • Naast flexibele arbeidsvoorwaarden en 32 verlofdagen (20 + 12 ADV), bieden wij een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met jouw achtergrond en ervaring, aangevuld met ruime extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, onkostenvergoeding, gsm, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, mogelijkheid tot fietslease en een CAO 90-bonusplan.
  • Mogelijkheid tot telewerk à rato van 1 dag of 2 halve dagen per week.
machine operator

Overtuig ons in je motivatiebrief met bijgevoegd CV (in pdf formaat) van je
kwaliteiten en gedrevenheid.

Solliciteer vandaag nog!